TWINS

TWINS- performance transdisciplinar

Data profeției: 24 octombrie 2018
Planeta – PAMANT
Coordonate – TEATRU FIX
Eroine: BEATRICE VOLBEA, ALICE BRATU

Coregrafie : BEATRICE VOLBEA
Video & set design : ANDREI COZLAC
Video, graphic design, documentare FV : DIANA BUTNARU
Sound design: GABRIEL BELCESCU
Concept & staging: STANCA JABENITAN
Tehnic : MIHAI PINTILEI/ MARIA COMÂRLĂU

Twins performance transdisciplinar este un experiment marca FiX născut din dorința de a sonda valențele multiple ale percepției față de gemenii identici. Conceput ca un basm urban, interactiv, în 6 capitole, performance-ul propune povestea celor doua eroine, Beatrice și Alice, care salvează o planetă amenințată cu dispariția.
Un spectacol care nu-si propune să te pună prea mult pe ganduri. Sau poate doar un pic. Doi performeri identici care sunt…sau nu sunt. Sau poate doar un pic. O poveste cu final fericit. Sau nu. Sau poate totuși că da.
Cand ai facut ultima oară parte dintr-o poveste care să te facă să zâmbești?

Spectacolul, creație colectivă, a fost construit după sistemul devised, cu elemente de coregrafie si teatru dans. Acesta sondează patru zone experimentale și anume transpunerea conceptului în spațiul scenic, relatia corp-imagine-sunet, imagistica generată de aceasta relatie și sound designul, creând o experiență care pune în discuție percepția asupra realității, a identității indivizilor care se aseamănă în procent de 99% și curajul explorării propriilor senzații . A avut ca surse de inspiratie studii despre gemenii identici, artisti radicali ai secolului 21 si metode de antrenament bazate pe corporalitate si materializarea energiei.

Poate fi o poveste despre prietenie. poate fi o calatorie fanatastica. poate un experiment de imaginatie sau chiar unul senzorial. Un exercitiu de umanitate. Cert este că povestea noastră are un final luminos.

Artist Support: 25 /15 (reducere elevi și studenți) lei
Rezervare: www.teatrufix.ro/rezerva
———————————————————————————–
*Proiect finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă, destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile neguvernamentale din municipiul Iași.

PS: Nici afișul nu e ceea ce pare. Sau poate că da.
Mulțumim de ajutor spiridușilor: ANDREI BOTNARU, SILVIU LUDA IONUT CIOCAN, CAIA ANCA!

ATENTIE! Spectacolul contine imagini si sunete care pot declansa crize epileptice.