Tot ce-i minunat în lume @Re-GENERATOR. Vanner Collective, București

<Tot ce-i minunat în lume> – Vanner Collective, București – Artele Spectacolului

Tot ce-i minunat în lume este un one-woman show înduioșător, extrem de amuzant și inedit scris de Duncan Macmillan care dezvăluie viața unui copil alături de o mamă depresivă cu tentative suicidale, și lista pe care fata o scrie de-a lungul vieții ca o încercare de a-i oferi mamei sale destule motive pentru care merită să trăiască: #1 Înghețata, #2 Bătăile cu apă, #3 Să stai treaz peste ora de somn și să ai voie să te uiți la televizor, #4 Culoarea galben , #5 Lucrurile cu dungi … Într-un performance ce implică spectatorii în reconstrucția momentelor cruciale din existența personajului, lista descrisă de acesta reprezintă încercarea sa de a lupta cu depresia–mai întâi ca o tentativă de a-și ajuta mama, apoi ca parte a unui tratament împotriva propriei depresii.

Un spectacol care emoționează prin sinceritatea și simplitatea felului în care este spusă povestea și care reușește să includă sfaturi și informații concrete și utile pentru cei care suferă de această boală invizibilă în România secolului 21.

Tot ce-i minunat în lume este un show cu adevărat autentic ce valorifică într-un mod inedit prezența publicului.

„Spectacolul nu face morală, nu oferă teze şi nici nu ţine discursuri deself-help,ci exprimă un set de atitudini autentice cu care se poate identifica oricine fiindcă depresia este nepărtinitoare şi nu ţine cont de vârstă, rasă, statut sau sex.” (LiterNet.ro)

După spectacol, va propunem să rămâneți la o discuție cu artiștii despre ce ați văzut, simțit sau despre procesul de creație.

Vă așteptăm cu drag!

Rezervări: www.teatrufix.ro/rezerva
*deși accesul este liber la toate evenimentele, numărul de locuri în sala de teatru este limitat

Programul întregului festival: Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative, ediția pilot

_____________________________________________________
Compania de teatru britanico-română Vanner Collective LTD a fost înființată în anul 2014, la Londra, iar primul proiect al acesteia a fost coproducția spectacolului ASHES AFAR, împreună cu Asociația T.E.T.Alexandria, și participarea acestuia la Edinburgh Fringe Festival 2015 (proiect co-finanțat de AFCN, ICR și The Oxford School of Drama, UK). Cu 21 de reprezentații în Edinburgh și 6 reprezentații în România, echipa artistică compusă din Andreea Borțun (dramaturg), Bobi Pricop (regizor), Crissy O’Donovan (actriță) și Liviu Romanescu (actor) s-a bucurat de o vizibilitate și de o apreciere foarte mare, atât în străinătate (ofertă din partea Editurii Bloomsbury de a publica textul), cât și în țară (Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru dramaturgie, Premiul pentru cea mai bună actriță – Maratonul teatrului Independent – Bucharest Fringe, Ediția V).
O parte din echipa de proiect a decis să înființeze în anul 2016 (luna mai) Asociația Vanner Collective, un ONG localizat în București. Scopul principal al asociației îl reprezintă atât susținerea teatrului, înțeles ca artă teatrală, scenografică și regizorală, pe plan național și internațional, cât și susținerea schimbului de experiență dintre artiștii profesioniști și a mobilității acestora și a operelor lor. Compania Vanner Collective este un colectiv de creatori independenți de teatru, interesați atât de producerea textelor dramatice noi, cât și a operelor contemporane deja existente.

___________________________________________________
Proiect finanțat prin programul << In stare de bine>> susținut de Kaufland Romania și implementat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. (www.instaredebine.ro)
*Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului „În stare de bine”.