Retro Walk Decades to the Sun – instalație performativă

18 octombrie | 19:00 – 22:00
19 octombrie | 19:00 – 22:00

💡 Intrarea liberă

Retro Walk Decades to the Sun este o instalație performativă durațională care investighează aplicațiile fizicii cuantice asupra corpului uman în mișcare.

Spațiul devine variabil și fluid. Obiectele își pierd localizarea și devin intenții. Imaginea conține fragmente de macro și micro-realități, creând iluzia că experiența, o imersiune psihologică, nu este mediată. Mișcarea este generativă, reactivă și transferabilă iar sunetul devine corp.

Prezentat ca o experiență imersivă și participativă, Retro Walk Decades to the Sun caută un nou tip de relaționare cu publicul, pe care îl plasează în mijlocul unui mediu saturat de informație și construit prin contaminare. Sunt investigate principii complexe ale mișcării, fără a ilustra însă teorii din mecanica cuantică.

„Cel mai frumos lucru pe care îl putem trăi este misterul.
Este sursa întregii arte adevărate și a știintei.”
(Albert Einstein)

Concept proiect: Simona Deaconescu și Ciprian Ciuclea
Concept miscare: Simona Deaconescu și Olivia Nițiș
Video: Ciprian Ciuclea
Muzica: Cătălin Crețu și Ciprian Ciuclea
Concept display: Olivia Nițiș și Ciprian Ciuclea
Performeri: Ioana Marchidan, Simona Dabija, Cristian Nanculescu, Corina Mitrovici
Design vestimentar: Emilia Păunescu

Retro Walk Decades to the Sun este un proiect cultural organizat de Asociația Tangaj Dance și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiectul este realizat alături de Muzeul Național de Artă Contemporană (Programul de Arte Performative coordonat de Ioana Păun) și în parteneriat cu lnstitutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică și lnginerie Nucleară Horia Hulubei, Complexul Muzeal Arad / kinema ikon (Festivalul Media Art Arad) și Teatrul Fix.

Ideea proiectului a fost dezvoltată de Ciprian Ciuclea și Simona Deaconescu, într-o rezidență EMOTIONAL la Lisabona, oferită de Forum Dança, în cadrul unui proiect co-finanțatat de Administrația Fondului Cultural Național.