Protejat/ Neprotejat @Re-GENERATOR. Animact, Tg Mureș

<Protejat/ Neprotejat> Animact, Târgu Mureș – Artele spectacolului

De ce corpul lui e diferit de al meu? Fetele nu fac pipi din picioare? Ce fac oamenii acolo la televizor? Cum se pune un absorbant? Ce este RED TUBE? Când e OK s-o faci prima dată? Cine pune prezervativul? Cum se simte un orgasm? Voi cât de des faceți sex?

Sunt întrebări pe care ni le-am pus cu toții la un moment dat. La unele dintre ele am reușit să primim un răspuns. Altele au rămas suspendate în mintea noastră pentru mult timp. Pentru că ne-a fost rușine să întrebăm. Sau pentru că am fost pedepsiți atunci când am întrebat.

În PROTEJAT / NEPROTEJAT nu ne este rușine să punem întrebări. Și nici să răspundem la ele.
În PROTEJAT / NEPROTEJAT vrem să ne cunoaștem mai bine. Și vrem să vorbim despre asta.
Tu vrei să vorbești despre asta? Vrei să vorbești cu noi despre asta?

Echipa PROTEJAT / NEPROTEJAT :
Concept și dramaturgie: Olga Macrinici și Adriana Radu
Regie: Olga Macrinici
Distribuţie: Andreea-Mihaela Cuc, Denis Demian, Carmen Ghiurco, Mălina Moraru, Mădălina Popa, Denissa Rogoz, Dragoș Stoenescu
Scenografie: Denisa Berceanu
Muzică: Adonis Tanța
Regie tehnică: Alexandru Macrinici

PROTEJAT / NEPROTEJAT este recomandat celor peste 14 ani.

După spectacol, va propunem să rămâneți la o discuție cu artiștii despre ce ați văzut, simțit sau despre procesul de creație.
Invitând publicul la dialog, PROTEJAT / NEPROTEJAT urmărește să scoată din zona tabu subiectul educației sexuale și oferă tinerilor posibilitatea schimbării percepției negative a societății cu privire la temele și întrebările specifice spectrului educației sexuale.

Vă așteptăm cu drag!

Rezervări: www.teatrufix.ro/rezerva
*deși accesul este liber la toate evenimentele, numărul de locuri în sala de teatru este limitat

__________________________________________________
Spectacolul a fost produs de Asociația ANIMACT în cadrul proiectului cultural PROTEJAT / NEPROTEJAT – Educație sexuală comprehensivă prin teatru, desfășurat în perioada iulie-octombrie 2018 în Târgu-Mureș. Proiectul a fost dezvoltat de Asociația ANIMACT în parteneriat cu Asociația SEXUL vs BARZA, Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel”, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș
și Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii.

PROTEJAT / NEPROTEJAT este primul proiect de teatru al Asociației ANIMACT și are drept scop tragerea unui semnal de alarmă cu privire la consecințele absenței orelor de educație sexuală din sistemul de învățământ românesc.
Este un spectacol de teatru documentar pe teme din spectrul educației sexuale comprehensive, inspirat din poveștile personale ale echipei spectacolului. Folosind teatrul ca mijloc de învățare, PROTEJAT / NEPROTEJAT oferă publicului un spațiu de reflecție privind nevoia tinerilor de educație sexuală în contextul social românesc.

___________________________________________________
*Proiect finanțat prin programul << In stare de bine>> susținut de Kaufland Romania și implementat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. (www.instaredebine.ro)
*Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului „În stare de bine”.