New Landscapes

Vineri, 5 mai, ora 21:00, vă așteptăm la un spectacol- concert al actriței și cântăreței Ana Maria Galea și al pianistului Daniel Csikos: „New Landscapes”.

Colaborarea între cei doi a început în anul 2008 în zona muzicii jazz standard, la un moment dat cei doi artiști au simțit nevoia completării formulei de duo și astfel s-a născut idea de a-l invita să se alăture pe contrabasistul Michael Acker împreună cu care au susţinut primul concert la Teatru Fix din Iaşi. După acest moment grupului i s-a alăturat bateristul Tavi Scurtu, născându-se, în anul 2014 albumul “I Know you by heart”, unul dintre puținele albume de jazz vocal standard apărut după revoluție. Azi “New Lanscapes” este o formulă mereu în mişcare în care Ana Maria Galea(voce) , Daniel Csikos(pian) și invitații lor explorează teritoriul atît de ofertant al temelor standard ,al compoziţiei şi al aranjamentelor inspirate din folclor.

Pentru întâlnirea de la Teatru Fix din data de 5 mai 2017 celor doi se alătură unul dintre cei mai inspirați și versatili muziceni din Români, contrabasistul Ciprian Parghel cu care, de altfel, Ana Maria Galea a debutat în urmă cu zece ani.

Ana Maria Galea – voce
Csikos Daniel –pian
Ciprian Parghel – contrabas

Artist Support: 20 lei

Stay tuned! And young! And jazzy!

—————————————————————————————–

Ana Maria Galea
A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureş la Secţia de actorie. A debutat în jazz în anul 2007. fiind apoi invitată să cânte la festivaluri şi alte evenimente de notorietate, între care amintim „Noaptea Muzeelor”, Festivalul „Leonard”, „Vară de Jazz şi Poezie la Palatul Mogoşoaia”, „Live Acoustic” organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte „Vox Libri” – Deva dar şi în cluburi de jazz sau teatre din întreaga ţară.

https://itunes.apple.com/us/album/i-know-you-by-heart-feat./id858988849
www.anagalea.com

Daniel Csikos
Este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, Secţia pian, Clasa profesor Csiki Boldijzar. A participat la diverse festivaluri, printre care Festivalul International Studentesc de Jazz de la Tg. Mureş, Combinatul de Film şi Festivalul „Leonard” ediţia a XII-a de la Galaţi. Este autor de muzică pentru teatru. A participat la mai multe workshop-uri susţinute de profesorul Mircea Tiberian.

Ciprian Parghel
A urmat studiile liceului „Dinu Lipatti” ca mai apoi să le continue la Conservatorul Royal din Bruxelles.I-a fost alături pe scenă, încă de la o vârstă fragedă, mamei sale, vocalista Anca Parghel alături de care a participat la numeroase festivaluri în țară și străinătate. A colaborat cu unii dintre muzicienii reprezentativi pentru scena de jazz, printre ei Emil Bîzgă, Mircea Tiberian, Petrică Andrei, Johny Răducanu.