Mălăieș în Călcâieș

Salut! Nu-i aşa că ţi-e dor de copilărie, de joacă şi de poveste? Vino joi, 9 februarie, la Teatru FiX, la “Mălăieş în Călcăieş”!
Un spectacol de teatru marca Frilensăr.

“Mălăieş în Călcăieş” își propune să readucă în prim plan tradiţiile şi obiceiurile ca factor esenţial în recăpătarea identităţii naţionale. Sună măreţ, dar de fapt e o joacă de copii mari pe un scenariu din “Capra cu trei iezi”, o joacă plină de umor şi voie bună.

“(..)am convingerea că aceşti tineri talentaţi pot funcţiona mereu cu aceeaşi ardere totală, împingându-şi limitele fizice până la visceralitate şi dinamitând clişeele. Linia experimentală pe care şi-au asumat-o merită explorată în continuare, fără concesii şi fără complexe. Nu e greu să ţi-i imaginezi pe o scenă mare, într-un subsol murdar sau – de ce nu – chiar într-o peşteră. Pentru că, pur şi simplu, pe Frilensări îi roade teatrul la lingurică.”
( Beatrice Lepadat, in Agenda Liternet)

Distribuție:
Loredana Cosovanu ( cea mai bună actriță la Gala Hop 2012)
Alina Mîndru
Claudia Chiraș
Ovidiu Cosovanu
Dumitru Georgescu
Tiberiu Enache
Daniel Chirilă

Regia: Daniel Chirilă
Coregrafie: Beatrice Volbea

BILET : 25 RON/ 60 RON (pentru toate cele 3 spectacole marca Frilensăr)
REZERVĂRI : www.teatrufix.ro/rezerva sau 0724 92 12 12 (intre 17:00 și 21:00)

Stay Tuned! and Young! and Happy!

Spectacol adresat tuturor categoriilor de vârsta.
producţia: Frilensăr & Teatrul LUNI de la Green Hours
parte a TRISTORY – trilogia emoțiilor tradițional neînchipuite

__________________________________________
“Mălăieş în Călcăieş” a câștigat premiul pentru “ Cea mai bună dramaturgie” în cadrul Maratonului de teatru independent Bucharest Fringe 2014 și premiul “mioritic carpato-danubiano-pontic” în cadrul Festivalului National de Teatru Independent.
FRILENSĂR
Grup de artiști independenți care se manifestă cât mai liber cu putință prin teatru. Încearcă orice, nu fug de nimic, fără compromisuri, dimineața, la amiază, noaptea, în bar, în teatru, pe stradă, de la experiment la tradiție, oriunde există un public atent și sincer.
TRISTORY
Sau “Trilogia emoțiilor tradițional neînchipuite”, a pornit din bătătura bunicilor și-a ajuns în independent. Ne-am adus aminte de copilărie, de tradiție, de povești, basme, de eroi și balade și ne-am emoționat. Așa că am început cu o poveste – Mălăieș în Călcăieș, adaptare după Capra cu trei iezi, a urmat basmul Hadika, adaptare după Fata babei și fata moșneagului și Fata cu potirul pe cap(basm japonez) și încheiem cu MIORITZA. , balada noastră a-tuturor.