Hipercorpuri | workshop de dans cu Simona Deaconescu

Program:
↠ sâmbătă, 20 octombrie| 13:00 – 19:00

💡 Participarea gratuită

Înscrieri: www.teatrufix.ro/rezerva
Deadline: vineri, 19 octombrie, ora 12:00

Atelierul este dedicat persoanelor cu vârste de peste 16 ani care practică sau studiază dansul, teatrul, performance-ul, precum și alte forme de exprimare care folosesc corpul.

Număr maxim de participanți: 20 persoane

///

Un corp în “hiper-acțiune” se folosește de ustensile motrice și performative pentru a genera o realitate paralelă, în care mai multe identități locuiesc într-un singur corp, viteza și gravitația își schimbă funcțiile normale, scoțând la suprafață senzații noi, ascunse sau uitate.

Workshop-ul de dans al Simonei Deaconescu este bazat pe o metodă de lucru progresivă:

↠ În prima parte a atelierului participanții vor fi ghidați să-și dezobișnuiască propriul corp de obiceiuri și șabloane corporale pentru a ajunge la o stare de “corp gol”.

↠ În a doua parte ne vom concentra pe întărirea capacității musculare, dinamica încheieturilor, capacitatea de a lucra împotriva gravitației și de a experimenta senzația de vortex, precum și modalități de a manipula viteza și de a înțelege calitatea volumetrică a corpului.

↠ A treia parte introduce ideea de corp văzut ca o “mașinărie creativă”, prin exerciții care folosesc text, sunet și imagine pentru a transfera informația și a atinge o stare de gândire abstract-emoțională.