Dreaming Romania

Miercuri, 10 octombrie ora 19:00, vă așteptăm la DREAMING ROMANIA, o producție bazată şi inspirată din realitatea socio-politică a României. O viziune critică, plină de umor şi ironie asupra anumitor tipare comportamentale specifice românilor şi reprezentanţilor lor .

„Dreaming Romania’’, câștigătorul premiului pentru „Cel mai bun spectacol” la Festivalul Național de Teatru Independent – București, 2013, s-a născut din întâlnirea a doi tineri artişti, specializaţi în multiple ramuri teatrale, Mihai Pintilei şi Radu Horghidan. Spectacolul abordează diferite teme constituind baze puternice ale nemulţumirii populaţiei din Romania de azi şi este un manifest care atacă plictiseala general recunoscută a tipologiei est – europene. Scopul este acela de a oferi o viziune mai relaxată asupra unui cotidian încărcat de diferite tensiuni, dar şi de a aduce în conştiinţa spectatorilor ideea responsabilităţii colective.

Regie: Radu Horghidan, Mihai Pintilei
Scenariu: Mihai Pintilei, Radu Horghidan, Creaţie Colectivă
Scenografie: Teatru Fix
Coregrafie: Știan Ionuţ Claudiu
Distribuţie: Claudia Chiraş, Roxana Durneac, Alexandra Cantemir/ Alexandra Gîtlan, Ancuţa Gutui, Stanca Jabenițan, Bogdan Cantauz, Alex Iuraşcu, Adrian Marele, Mihai Pintilei
Tehnic: Alin Ștefan Prodan

—————————————————————————————–

”Realizat pe un scenariu colectiv și având parte de o regie dublă (Mihai Pintilei și Radu Horghidan), „Dreaming Romania” este cel mai open mind spectacol pe care l-am văzut în ultimii ani (alături de „Solitaritatea” Gianinei Cărbunariu). Ne vorbește, mai mult sau mai puțin direct, despre noi, despre varza totală poreclită societate, despre România aceasta pe care, naiba s-o ia, ne-am dori-o atât de altfel, atât de diferită, despre păcatele și tarele noastre văzute sau nevăzute.” Călin Ciobotari (http://www.oradestiri.ro/cronica-de-teatru-dreaming-romania-spectacolul-unei-generatii#.V8RPH_mLTGg)

O producţie marca Teatru FiX
Spectacol nerecomandat celor sub 18 ani
*Susținut de URSUS
Artist Support 25 ron/15 ron (studenți și elevi)
Locurile sunt limitate!
Rezervări: www.teatrufix.ro/rezerva