Culese din Telciu – spectacol de prezentare Iași

“Culese din Telciu” este un program de activități culturale organizat de către Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale, care aduce laolaltă tineri din localitate, un scriitor, o ilustratoare, un regizor de teatru, o dramaturgă/socioloagă, un regizor de film, un antropolog/istoric și un etnomuzicolog. Din această colaborare ce sprijină primele producții artistice autohtone rezultă o carte ilustrată pentru copii, un text de teatru și un scurtmetraj documentar care vor fi prezentate publicului din Iași în cadrul acestui eveniment.

18:00 – Prezentare volumui în lucru: „Oameni și Meserii ” – Vero Neacşu(ilustrații) & Vasile Ernu (text). Cartea cuprinde poveștile a trei oameni care practică trei meserii pe cale de dispariţie: Baciul, Moaşa şi Poştaşul.

19:00 – Spectacol lectură: „Primii bani” – Alexandra Voivozeanu (text) & Claudiu Lorand Maxim (concept). Textul spectacolului se bazează pe interviuri cu tineri din județul Bistrița-Năsăud și urmărește să dezvăluie relația lor incipientă cu munca.

20:30 – Proiecție film documentar (în lucru): „Telciu – muncă și distracții” – Vlad Petri (regizor), Valer Simion Cosma (cercetare istorică/antropologică) & Theodor Constantiniu (cercetare etnomuzicologică). Scurtmetrajul documentar explorează aspecte ale vieții rurale din perspectiva a trei coordonate: banii, munca și distracția.