AUTOR DRAMATIC. AUTOR VIU

Proiectul nostru este subsumat ideii în care autorul este parte integrantă în procesul scenic şi deţine autoritatea asupra reprezentării scenice a textelor sale.

Scopul proiectului este implementarea unui proiect pilot – AUTOR DRAMATIC. AUTOR VIU – ce se doreşte a fi, în esenţă, un festival de autor dramatic. În cadrul proiectului, derulat pe parcursul a un an, ne propunem, pe lângă producţia textelor noii dramaturgii, producţia a trei spectacole, creaţii ale unui autor dramatic român: unul inspirat din biografii celebre româneşti, unul în regim de creaţie şi regie colectivă, şi unul la liberă alegere, scris şi regizat de către autor.

În fiecare an se va selecta un alt autor din România, textele vor fi dezvoltate şi produse în Iaşi, şi ulterior reprezentate în reţeaua independentă, şi în festivalurile naţionale şi internaţionale. Juriul (alcătuit din elita independenţilor) va selecta, dintre toate propunerile venite de la autorii dramatici din România, un singur autor. Acesta va fi susţinut de Teatru FiX în conceperea, producţia şi reprezentarea celor trei texte în repertoriul Teatru FiX, precum şi în festivalul Autor Dramatic. Autor viu. alături de alte producţii ale partenerilor din mediul independent.