60 Minutes Out Of 8640/Performance la Teatru Fix

Duminică, 19 februarie 2017, ora 19:00, vă invităm să investigăm limitele timpului în “60 MINUTES OUT OF 8640”, un performance de Andreea David, în colaborare cu Alexandra Cantemir, Maria Elena Câmpean, Genovel Alexa, Lucian Valacu.

Trăim într-o societate agitată și în orele fiecărei zile ticsim o mulțime de acțiuni. Apoi, ne plângem că nu mai avem timp. Cine sau ce ne consumă acest timp și de ce? Avem un timp al nostru, un timp personal? Există vreo legătură între timpul personal al fiecăruia și timpul impus de alții? Atunci, cum se poate ieşi din blocajul dat de rutina timpului celorlalți?
În cadrul unei micro-societăți temporar formate, “60 MINUTES OUT OF 8640” chestionează limitele timpului individual și condiționarea socială asupra percepției personale a timpului. Folosind tehnica improvizației, dramaturgia celor 60 de minute se construiește în timp real, iar timpul fiecărui performer se infiltrează, contaminează și condiționează timpul comun al celorlalți. Astfel, acțiunea fiecărui performer devine material de lucru și sursă de inspirație care influențează acțiunile celorlalți și fiecare decizie spontană determină condițiile în care urmatoarele decizii se vor naște. Dar ce se întâmplă dacă scurt-circuităm logica desfășurării acțiunii, iar momentul de întrerupere devine un punct zero de la care totul se reconfigurează?

ARTIST SUPPORT : 10 Lei
REZERVĂRI : 0724 92 12 12 (între 17:00 și 21:00) sau http://teatrufix.ro/rezerva/
______________________________

ANDREEA DAVID este performer și arhitect, cu formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 studiază la Viena, în cadrul bursei DanceWEBB și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Participă în festivaluri ca Impuls Tanz Vienna, Explore Dance Festiva lși Temps d’Images Cluj. În 2015, iniţiază la Centrul Național al Dansului din București, Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment în grup, care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative. A colaborat și colaborează cu Adriana Gheorghe, Alina Popa, Florin Flueraș, Ingrid Berger Myhre (NO), Doris Uhlich (AT), Thomas Steyaert (BE), Mădălina Dan și Mihaela Dancs, pentru piesele sau proiectele Duet, STAFF, scores #21 methods of elimination, BlackHyperBox, Coregrafie de grup și More than Naked.
_______________________________

“60 MINUTES OUT OF 8640” este produs de FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală în cadrul proiectului “UnderAct – Program de Rezidențe Artistice”, finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă, destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile neguvernamentale din municipiul Iași.