0003I Aftertaste la FiX

0003| AFTERTASTE LA FiX!

Turneul Corpuri în Tranziție ajunge și la Iași!

Duminică, 16 octombrie, ora 19, îți propunem o experiență dublă la Teatru FiX : Aftertaste (spectacol) urmat de o discuție cu videograficianul Codrin Iftodi!

Descompune o secundă din viața ta în nanosecunde. Lasă-ți gândurile suspendate în spațiu și timp să călătorească în direcții aleatorii, cu viteze diferite.

Aftertaste are ca punct de pornire mărturisirile unor persoane sinestezice, cu diferite forme de autism și copii transgender. Într-un univers al senzațiilor duse la extrem și al întrebărilor simple care nu-și găsesc răspuns performerii trasformă informația cu corpul lor dând naștere la o realitate credibilă, dar care se derulează pe alte coordonate.

Coregrafie: Simona Deaconescu
Suport dramaturgic: Krõõt Juurak
Compoziție vizuală: Carmen Tofeni
Sound design: Denis Bolborea
Performeri: Simona Dabija, Diana Spiridon

Producător: Tangaj Dance Collective
Co-producători: WASP – Working Art Space and Production, Asociația 4 Culture

Artist Support 20 lei
Rezervări: 0724 92 12 12 sau www.teatrufix.ro/rezerva

Reprezentația este urmată de o discuție cu videograficianul Codrin Iftodi.
_______________________________________________

ROBOT STORIES | Codrin Iftodi

Într-o eră în care relațiile se consumă la nivel virtual, animatorul și videograficianul Codrin Iftodi a construit o lume întreagă în jurul conceptului de om-mașină văzut cu o subtilitate emoțională remarcabilă, într-o atmosferă care combină estetica jocurilor video cu pictura și cinematografia.

Codrin invită spectatorii în laboratorul său, le arată cum se mișcă personajele sale, de ce seamănă mereu între ele, cum se contopesc în holograme și care este substratul social din spatele imaginii digitale.

Codrin a regizat scurt-metrajul de animație “Jake, Joke and the Beanstalker”, care a câștigat premiul “Microsoft” pentru film de animație/experimental în cadrul Festivalului de Film cineMAiubit 2009. În 2012, scurt-metrajul său de animație “The Mobilphone”, a fost selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est 2012. În anul 2014 Codrin realizează primul să lung metraj de animație – “Robot Love”. Colaborează ca videografician pentru spectacole de teatru cu Teatrul Național București, Teatrul Jean Bart Tulcea, Teatrul Țăndarică, Opera Română, Teatrul de Opera și Balet Oleg Danovski Constanța.

_______________________________________________

Spectacolul face parte din proiectul turneu Corpuri in tranziție sprijinit de Centrul Național al Dansului București și de Forumul Cultural Austriac (Ambasada Austriei la București), proiect finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă pentru conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Partenerii turneului: Asociația Kunstadt Brașov, Asociația Casa Plai – Ambasada Timișoara, Teatru FiX Iași, Asociația Reactor de Creație și Experiment Cluj-Napoca.